Dr. Mehmet Öz’den metabolizmanızı hızlandıracak ve bel çevrenizi inceltecek 10 süper yiyecek!
Kuru Fasulye
Sizi tok tutar ve içindeki dayanıklı nişasta sayesinde aldığınız
kalorinin yarısı vücut tarafından kullanılmadan dışarı atılır. Kan
şekerini düşürürler ve butyrate üretirler. Çalışmalar göstermiştir ki,
butyrate, hücrelerdeki mitokondrik fonksiyonu artırır ve bu da yağın
azalmasına neden olur. Gaz ile ilgili endişeleriniz varsa, dert etmeyin,
çünkü daha fazla kuru fasulye yemeğe başladıkça , vücudunuz onları
sindirmek için gereken iyi bakteriyi üretecektir. Kuru fasulyeyi
hamburgerin içinde, güveç olarak veya soslara püre olarak karıştırarak
yiyebilirsiniz.
Çam Fıstığı
Her gün bir shot bardağı dolusu yiyeceğiniz çam fıstığı, açlığınızı
bastırmanıza yardımcı olur. Çam fıstığı, midenin dolu olduğunu beyine
ileten cholecystokinin (CCK) ve glukojen benzeri peptid (GLP-1)
hormonlarını uyaran pinolenic acid içerir. Bir çalışmada, pinolenic acid
kullanan kadınların yeme isteğinin azaldığı ve yiyecek tüketiminin %36
düştüğü belirlenmiştir. Çam fıstıkları, tüm fıstık çeşitleri içinde en
yüksek proteine sahip olandır, dolayısı ile bir taşla iki kuş vurmuş
olursunuz.
Rezene Çayı
Sabah oluşan mide kazınıtısını, akşam yatmadan önce rezene çayı içerek
giderebilirsiniz. Rezenenin ferahlatıcı kokusu, dildeki tat alma
tomurcuklarını tazeler ve yeme isteğini azaltır. Aynı zamanda sindirimi
hızlandırır, besinlerin emilimine yardımcı olur ve vücutta yağ
birikimini azaltır.
Crimini Mantar
Bu mini-Portobello mantarlarının ete benzer bir tadı vardır. Crimini
mantarlarını hindi kıyması ile karıştırmak, tadını kaybetmeden yağı
yarıya indirmenin harika bir yoludur. Yüksek lifli mantar karışımı,
taco, et sosu, hamburger vs. gibi et yemekleri için uygundur.
Elma
Elma, akşam yemeği öncesi mükemmel bir atıştırmalıktır. Elma içindeki
çözülebilir lif (pektin), yemekten sonra kana karışan şeker ve kalori
miktarını azaltır. Bu, Tip-2 diyabeti önlemek isteyenler için iyi bir
haber! Aynı zamanda elma, diyet yapanlar için en iyi
atıştırmalıklardandır. Elma pektini, artan yağ depolanmasına neden olan
kan şekerinin yükselmesini önler. Daha fazla yemek isteği yaratan, kan
şekerinin düşmesini engeller ve iki saate kadar tok tutar.
Avokado
Alışveriş sepetinize koyacağınız, MUFAS diye kolayca hatırlanabilen
monounsaturated yağlar karın bölgenizi şekle sokar. Fındık, ceviz,
zeytinyağı ve yağlı tohumlarda bulunan MUFAS, size bütün gün yetecek
sağlıklı enerji kaynaklarıdır. Diğer yağ yakıcılar avokado, yeşil çay ve
tam tahıllarda bulunur.
Ahududu ketonu
Ahududu ketonu, kırmızı ahududuların temel koku bileşenidir. Bu bileşen,
vücut tarafından metabolizmayı düzenlemek için kullanılan bir protein
olan adiponectin düzenleyicisidir. Ahududu ketonu, hücre içindeki
yağların daha etkin bir şekilde parçalanmasını ve vücudunuzun daha hızlı
yağ yakmasını sağlar. Günlük tavsiye edilen doz 100 mg’dır. Aynı
faydayı meyveyi yiyerek almak isterseniz, 40 kg ahududu tüketmeniz
gerekir. Ahududu ketonu kolayca online satın alınabilinir.
Acı biber
Bu biberlere acı tadı veren bileşen olan capsaicin, aynı zamanda
iştahınızı frenler, vücut ısısını yükseltir ki bu da metabolizmanızı
hızlandırır. Bir daha omlet vaya hamburger yediğinizde biraz acı biber
ilave edip sonucu kendiniz görün.
Sirke
Sirke, karbonhidratların emilimini yavaşlatır ve kan şekerinizdeki ani
dalgalanmaları önler. Aynı zamanda, besinlerin mideden geçiş süresini
yavaşlatıp sizi daha uzun süre tok tutar. Makarna veya patatese biraz
limon kabuğu rendesi ve sirkeli güneşte kurutulmuş domates sosu ilave
edin.
Tarçın
Bu lezzetli baharat, besinlerin midede kalma süresini artırır. Aynı
zamanda, glukoz metabolizmasını uyararak kan şekeri seviyenizi düşürür.
Tarçını, yulaf ezmesi veya kahveye serpebilirsiniz.
